Иницијативата за сајбер безбедност и креирање политики ЖЕНИТЕ ЗА САЈБЕР Скопје (Women4Cyber North Macedonia) е Национално Поглавје на Women4Cyber Foundation (основана од Европската Организација за Сајбер Безбедност). Водени од Мисијата да помогнеме во надминување на родовиот јаз во сајбер безбедноста, наша главна Цел е да го поттикнеме, поддржиме и унапредиме учеството на девојките и жените во сајбер безбедноста, преку стекнување вештини, пре-квалификација и до-квалификација, на образовно и професионално ниво.

Придружете ни се и заедно да придонесеме кон подигнување на свеста за родово разнолико и инклузивно сајбер опкружување!

ЗАЧЛЕНИ СЕ СЕГА!